När hälsa och glädje går hand i hand

När hälsa och glädje går hand i hand

Möt Pia Fosnæs som är personlig tränare och ägare till SUND MED SMIL, ett danskt enmansföretag som guidar människor till en hälsosam och aktiv livsstil. Pia har en holistisk syn på träning och arbetar därför utifrån en ideologi om att glädje och hälsa går hand i hand.


Detta är en av anledningarna till att träningen med Pia alltid sker utomhus – nästan oavsett väder och vind. Och det är inte utan anledning. Det finns många fördelar för kropp och själ att flytta ut träningen i naturen. Du får också tränarens tre bästa tips för nybörjare – och för att hålla fast vid den aktiva rutinen.

“När vi tränar utomhus kan vi märka att våra stressnivåer sjunker. Vår kropp och vårt sinne älskar kombinationen av frisk luft, vind i håret och naturens ljud. Om du har en stressig vardag kommer du att uppleva en förbättring av dina stressnivåer om du flyttar din träning utomhus.” - Pia Fosnæs, personlig tränare


Utomhusträning är lättillgängligt för både nybörjare och erfarna motionärer. Allt du behöver är plagg som är svettavledande och som kan hålla dig varm. Med några få komponenter kan du vara redo att komma ut i naturen och vara aktiv. Oavsett om du gillar långa skogspromenader, löpning eller att få upp pulsen på promenaden med enkla styrkeövningar.


“Det behöver inte vara svårt eller utmanande att träna i naturen. Tvärtom – naturen är alltid redo för dig och kan lätt anpassas till ditt schema. Njut av möjligheten att träna när det passar DIG bäst.” - Pia Fosnæs, personlig tränare

Är du ny i den aktiva världen? Här ger Pia Fosnær sina tre bästa tips för att hitta en bra rutin som passar just dig.


1. Ta reda på vad som motiverar dig och träna kanske tillsammans med en kompis så att ni kan hålla i gång tillsammans med ett aktivt träningspass i naturen.


2. Hitta inspiration för din träning på nätet eller gör ett eget program så att du har en plan innan du ska i väg. Fundera på om din träning ska innehålla styrka eller konditionsövningar, eller kanske en kombination av båda?


3. Sätt inte för höga krav på dig själv – lyssna till kroppen och utgå från dagsformen. Ibland räcker det med en promenad. Kom ihåg att det alltid är bättre med lite motion än ingen träning alls – precis som du aldrig kommer att ångra den träning du har gjort. - Pia Fosnæs, personlig tränare


Det behöver alltså inte vara svårt eller besvärligt att ta sig in i den aktiva världen. Så länge du lyssnar på din kropp och anpassar din träning till din vardag.


Och naturligtvis måste du vara klädd för tillfället.

När vi tränar utomhus kan vi uppleva att våra stressnivåer sjunker