Tvättguide

Tvättguide

Är du osäker på hur du ska sköta om dina kläder? Få hjälp av denna guide!


Skulle det hända att du har köpt kläder från Zizzi som har en tvättsymbol som inte är beskriven här, så är du mycket välkommen till att kontakta oss.


Generellt så är det en bra idé att tvätta dina kläder innan du använder dem. Ju bättre du sköter om dina kläder, desto mer glädje kan du få ut från ditt köp.


Naturmaterial

Har du kläder i naturmaterial såsom silke och ull, ska du vara uppmärksam på att det rekommenderas att du använder tvättmedel som är gjorda för dessa typer av material.


Naturmaterial kan inte heller färgas på samma sätt och lika effektivt som konstgjorda material. Därför kan färgernas intensitet komma att avta i en långsam process - allt eftersom hur ofta plagget används och tvättas, så du kommer alltså inte märka en plötslig och kraftig avmattning.Viskos ska behandlas som ett naturmaterial.


Pärlor, paljetter, broderier och liknande

Om plagget måste tvättas i maskin rekommenderar vi att du använder en tvättpåse. Det gör tvätten skonsammare mot plagget och dess detaljer. Var uppmärksam på att dessa typer av detaljer ofta är handgjorda och därmed extra sårbara.

Torkning av dun och vadderade plagg

Efter att ha tvättat dun och vadderade plagg är det viktigt att torka kläderna tillsammans med 2-3 tennisbollar i en torktumlare på låg värme. Tennisbollarna ser till att fyllningen fördelas under torkningen och inte klumpar ihop sig. Det är dock viktigt att tänka på att torktumlaren inte får vara så full att tennisbollarna inte får plats att studsa runt.