1 par jeans – 3 kroppsformer

1 par jeans – 3 kroppsformer

De perfekta jeansen – inte helt lätt att hitta, eller hur? Här är våra bästa slim fit-jeans i stora storlekar – för 3 olika kroppsformer.


Vi kallar de nya passformerna för B, C och D. De nya slim fit-jeansen finns i storlekarna 42-60 i svart och blått. Läs vidare – och hitta dina perfekta slim fit-jeans nedan.

Läs om B-formen


B-formen kännetecknas av en liten skillnad mellan midje- och höftmått. Du kanske har smala ben.


Idag kan du tycka att jeans som passar i midjan är för stora vid höfterna och benen. Om de passar dina höfter och ben kanske du tycker att dina jeans är för tajta i midjan. Se fler bilder här.

Läs om C-formen


C-formen definieras av måttlig skillnad mellan midjemått och höftmått.


Idag kan det vara svårt att hitta jeans som passar både höfter och ben. Om de sitter bra på höften är de för tajta i midjan, och om de sitter bra i midjan är de för stora över höft och ben. Du ser fler bilder här.

Läs om D-formen


D-formen definieras av stor skillnad mellan midjemått och höftmått.


Idag kan du tycka att jeans som sitter bra i midjan är för tajta över höfterna och rumpan. Jeans som passar på höfterna kan vara för vida i midjan. Se fler bilder här.

Vanliga frågor

För att hitta den perfekta storleken för dig rekommenderar vi att du anger dina mått i vår storlekskalkylator. Vi kommer sedan att ge dig vår uppskattning av din ideala storlek. Alternativt kan du välja om du behöver B, C eller D från guiden ovan.

Jeansen finns i fyra olika benlängder – så det finns ett par både för långa och korta ben. Abrielle finns i längderna 28, 30, 32 och 34.

Kort sagt, 3 jeans tillverkas i alla våra vanliga storlekar – varje storlek för 3 olika kroppsformer. Du kan se mycket mer i tabellen nedan.

  • B: Liten skillnad mellan midje- och höftmått
  • C: Måttlig skillnad mellan midje- och höftmått
  • D: Stor skillnad mellan midje- och höftmått

Slim fit-jeans är åtsittande hela vägen från höften till låret och vaden. Vi skiljer mellan super slim fit och slim fit, där super slim fit är en mycket åtsittande passform.
Idealiskt sett ska ett par super slim fit-jeans sitta nära kroppen, men alla kroppar är olika och därför passar inte alla kvinnor i samma jeanspassform. Vi har utvecklat dessa jeans för att passa 3 olika kroppsformer – så att ännu fler människor kan få tillgång till ett par bekväma, välsittande jeans med smal passform.

Sammantaget kan alla tre jeans (B, C och D) potentiellt passa en kvinna med breda höfter. Skillnaden mellan storlekarna ligger i förhållandet mellan höft och midja.
Om du har en midja som är betydligt smalare än dina höfter rekommenderar vi D-passform. Om skillnaden i bredd är måttlig bör du välja C, medan en liten skillnad mellan midje- och höftmått leder till att du hittar den bästa passformen med B-passformen. Du kan läsa mer om de 3 olika passformerna här.

Stretchen gör att dessa super slim fit-jeans sitter nära kroppen – och gör dem dessutom bekväma. Alla byxorna har mycket stretch, vilket är en fördel för kvinnor med exempelvis fylliga lår och underdelar. Med dessa jeans får du hög komfort i ett par jeans som är speciellt framtagna för kroppsformer B, C och D.