3 förslag: bästa sport-bh för stora byst

3 förslag: bästa sport-bh för stora byst

Därför är det viktigt med rätt sport-bh

När du måste vara aktiv behöver du kläder som ger dig de bästa förutsättningarna för att kunna prestera på bästa sätt. Om du har en stor byst är det särskilt viktigt att ha kontroll över sport-bh:n. En bra sport-bh för stor byst ska stödja och hålla brösten på plats, samtidigt som den är bekväm att bära.


Förutom att du naturligtvis känner dig bekvämare med en optimal sport-bh har den också en mer långvarig effekt. Om du inte använder en bra sport-bh kommer dina bröst att vara mer rörliga när du tränar. Förutom att det kan göra ont och störa själva träningen innebär det också att huden runt brösten blir lösare och att brösten så småningom ändrar form.


Samtidigt riskerar du att det påverkar din rygg och din allmänna hållning om du har stor byst och inte väljer en sport-bh med rätt stöd.5 tips: hur du väljer den bästa sport-bh:n om du har stora bröst

Om du inte är van vid att köpa sport-bh:ar hjälper vi dig här med 5 saker som är bra att tänka på när du ska hitta den bästa träningsbehån för stor byst.


1. Material: välj material som transporterar svett och låter huden andas. När du är aktiv blir kroppen varm, och om kroppen inte kan göra sig av med värmen är det sällan en bra upplevelse.


2. Stöd: välj en sport-bh med optimalt stöd. Du kan börja med att utgå från att ju större byst du har, desto mer stöd bör din träningsbehå ha.


3. Band: välj en träningsbehå med breda band. Den ger bättre komfort. Om banden också kan justeras finns det goda möjligheter att anpassa bh:n till din kropp.


4. Typ av träning: aktivitetsnivån hjälper till att avgöra hur mycket stöd din sport-bh ska ge. Den bästa sport-bh:n för löpning har mycket stöd, medan en promenad inte kräver lika mycket stöd.


5. Passform: se till att din sport-bh sitter bra. Om den är för lös ger den inte tillräckligt stöd. Använd därför också alla inställningsmöjligheter så att den passar din kropp så bra som möjligt.


LÄS ÄVEN: vår guide till sportkläder
3 bästa sport-bh:ar för stor byst1. Active Core: Super High Support Sports Bra

Med vår omfattande kunskap och erfarenhet har vi utvecklat en sport-bh som ger maximalt stöd för stora byster. Vi rekommenderar att du använder den här bh:n som löparbehå för stora byster, för fitness eller annan högintensiv träning.


  • Active Core sport-bh med superhögt stöd har en högt snitt framtill så att den täcker en stor del av bröstet. På så sätt hålls brösten på plats, vilket ger ett bra stöd.
  • Remmarna är både vadderade och breda, så att de inte stör axlarna. De är justerbara både fram och bak och det finns krokar framtill så att du kan välja att korsa dem baktill för extra stöd.

2. Active Core: High Support Wire Sports Bra

Med Active Core sport-bh med superhögt stöd har våra designers verkligen ansträngt sig för att skapa den bästa sport-bh:n för stora byster. Fokus ligger på passform och på att ge ett bra stöd. Det är därför det bästa valet för en sport-bh för fitness och andra måttliga former av träning om du har stor byst.


  • Bh:n har byglar och finns i olika band- och kupstorlekar. Det innebär att det finns större möjligheter att hitta en storlek som passar exakt din byst.
  • Med de breda, justerbara och vadderade banden får du maximal komfort, och du kan också själv bestämma om du vill använda banden som de är, eller om du vill göra en så kallad racerback, där banden är samlade på ryggen och på så sätt ger mer stöd.

3. Sport-bh med bred band under bysten

För er som ägnar er åt lättare aktiviteter har vi designat denna sport-bh med ett brett band under bysten. Här har vi gjort allt för att skapa en enkel sport-bh med stöd, som är perfekt för promenader, styrketräning och liknande.


  • De breda remmarna och den breda elastiska kanten nertill gör att den sitter bra och du kan lätt bära en sporttopp över den.
  • Denna sport-bh för större byst erbjuder också bra stabilitet och komfort, eftersom det breda bandet under bysten ser till att bh:n inte gräver sig in i huden utan behåller sin form och position.

Den enkla översikten: skillnaderna mellan sport-bh:ar

Namn Aktivitet Remmar Andra fördelar
Active Core: Super High Support Sports Bra Intensiv träning Bred
Vadderad
Alternativ för racerback
Justerbar fram- och baksida
Högt snitt framtill
Active Core: High Support Wire Sports Bra Måttlig motion Bred
Vadderad
Alternativ för racerback
Justerbar
Individuellt band- och kupstorlek
Sport-bh med bred band under bysten Lätt motion Bred Bred elastisk kant
Bra stabilitet