Blommornas säsong: Färger i full blom

Våren handlar om blommor, och nyheterna på hyllorna just nu är sprängfyllda av färger och härliga tryck. Med härliga mönster ser vi fram emot säsongen då blommorna slår ut och vi gör oss redo för att dricka något kallt på en uteservering eller i trädgården, eller dricka kaffe i eftermiddagssolen och njuta av naturen.


Vi fick en pratstund med Anne Katrine Fuglsang och Rebecca Nørgaard som står bakom Holly Flower Studio – en modern blomsterverkstad i hjärtat av Köpenhamn. De två blomsterdekoratörerna har en kreativ och lekfull inställning till blommor och det är de som står bakom blomsterinstallationen på bilderna här. Läs vidare för att se varför vi dras extra mycket till blommor – både på fönsterbrädan och som mönster på vårens klänningar.

Med blommor finns också trender – precis som i modevärlden

"Blommor sprider glädje och har gjort det i flera generationer. Vi ser dock en allt vanligare trend att arbeta och dekorera sitt hem med blomsterarrangemang. För bara 10 år sedan användes blommor endast vid speciella tillfällen eller begravningar. Idag har det blivit en fast del av hemmets interiör och en lyxvara som man även kan köpa för att skämma bort sig själv i vardagen. - Anne Katrine & Rebecca, Holly Flower Studio


Blommor är en fröjd för ögat. Det är en påminnelse om att ljusare dagar är på väg och att någonstans i världen blommar färgerna för fullt. Det är just den känslan som vårkampanjen ska förmedla. En känsla av mod, lek och glädje. Om kampanjens blomsterdekoration säger Anne och Katrine:


"Naturligtvis har vi valt blommor som är i säsong under våren. Vi har bland annat använt vallmo, franska anemoner, mimosa, ranunkler och tulpaner. För att ge blomsterinstallationen en mer modern touch har vi lagt till några lite mer exotiska blommor. Dessa inkluderar bland annat rosenkalla och cymbidiumorkidéer. Kläderna finns i ett färgglatt universum och vi har därför försökt att matcha samma toner som finns i kläderna." - Anne Katrine & Rebecca, Holly Flower Studio

När det gäller blommor handlar det om trender – precis som i modevärlden. Du kanske har en klänning med ett speciellt tryck som passar för sommarsemester vid kusten. En annan har en vacker färg som passar bättre på fest. En tredje har små blommor som ger liv åt en vardaglig outift. De färska blommorna utgör också grunden för den känsla som du får när du kommer in i ett rum. Blomstervärlden är en konstform som utvecklas mer och mer desto mer du fördjupar dig i olika typer, arter och familjer.


"Som blomsterdekoratör är det viktigt att respektera varje blomma och känna till dess form och behov. Därför visualiserar vi vanligtvis vår idé till ett koncept i form av en skiss eller med en moodboard. Vi har alltid en klar uppfattning om vad vi önskar att uppnå." - Anne Katrine & Rebecca, Holly Flower Studio


Använd vårens outfits som en lekfull målarduk – precis som Anne Katrine Fuglsang och Rebecca Nørgaard skapar koncept med blommor i fokus.