Tips och tricks för hår och smink på bröllopsdagen

Tips och tricks för hår och smink på bröllopsdagen

Letar du efter inspiration för bröllopsdagens hår och smink? Då behöver du inte leta längre. Här ger våra expertstylister sina bästa råd om hår och smink som passar dig – och din brudklänning.


På din bröllopsdag är det viktigt att du känner dig vacker. Om du tycker att du ser fantastisk ut, så gör garanterat personen som står framme vid altaret det också. Ett bröllop är en stor händelse – oavsett om firandet är stort och extravagant eller mysigt och intimt. Läs vidare för att få makeup-artistens tips inför bröllopsdagen och hårstylistens bästa tips för hår och smink på den stora dagen.

Den vackraste versionen av dig: Enkel och vacker sminkning

När det gäller bröllopsdagens sminkning kan det vara bra att inte ta ut för stora svängar. Oavsett klänning, storlek och plats för bröllopet är makeup-artistens bästa råd att hålla makeupen enkel och naturlig. Här listar makeup-artisten Mette Schou sina fem nyckelord till en elegant bröllopssminkning som håller hela dagen – och natten:


1. Enkel. Prova inget nytt på din bröllopsdag. Håll dig till det som du vet fungerar för dig.


2. Naturlig. Låt din look lysa igenom. Använd tidlös, naturlig makeup som framhäver dina drag.


3. Hållbar. Använd en primer och en setting spray för att få din makeup att hålla hela dagen och natten.


4. Fräsch och strålande. Använd en fin highlighter på kindbenen, en fräsch rosa rouge och mjuka, kyssvänliga läppar – kanske från ett läppglans med lite färg i.


5. Vattenfast. Välj en mascara som håller för den stora dagens alla fantastiska ögonblick.


Det viktigaste är att du känner dig som den vackraste versionen av dig själv på dagen. Med dessa fem tips i åtanke kan du vara säker på att få till en bröllopssminkning som är elegant och tidlös – men framför allt passar just dig. Du riskerar inte heller att titta tillbaka på bröllopsbilderna med avsky över en förvisso trendig, men mindre elegant sminkning om några år.

4 fantastiska frisyrer som du enkelt kan kopiera

Nu är sminket på plats, men hur ska du göra med håret? Det finns nästan oändligt många olika frisyrer, och här kan det kan vara roligt med en uppsättning eller eleganta lockar som sticker ut lite mer från vad du normalt brukar ha.


Hårstylisten Julie Garrett presenterar här fyra idéer på frisyrer för bröllopsdagen – för fyra olika typer av klänningar och brudlooks:


1. Den romantiska looken är opretentiös och fri i sitt uttryck. Mjuka, fylliga lockar ger en avslappnad men festlig känsla.


2. Den eleganta looken är vacker och klassisk. Här är en stark och feminin frisyr som ger mycket karaktär och samtidigt låter brudens vackra drag får stå i fokus.


3. Den moderna looken är cool och avslappnad. Allt är stylat och genomtänkt, men här har vi gått bort från allt som liknar en traditionell brudstyling.


4. Den enkla och vackra looken är baserad på plattat hår som ger en mycket ren look. Frisyren är väldigt feminin och romantisk, samtidigt som den tar fram det bästa i sminkningens glöd.


Det finns många olika sätt att göra det på när det gäller att välja hur håret ska se ut på den stora dagen. Förhoppningsvis har du kommit lite närmare valet av frisyr med frisörens små tips här.


Det viktigaste är att du kommer att känna igen dig själv i både hår och smink på dagen, och att du kommer att se dig i spegeln och tänka "wow". Kom ihåg att den lyckliga personen som du kommer att säga ja till har valt dig för just den du är. Ett kärleksfullt leende på läpparna är alltid din bästa egenskap.

Med ett kärleksfullt leende på läpparna ser du alltid fantastisk ut