Everyday Women: Om 2 powerkvinnor som inspirerar oss

Everyday Women: Om 2 powerkvinnor som inspirerar oss
Everyday Women: Om 2 powerkvinnor som inspirerar oss

Årets festligaste tid har börjat och det innebär bland annat julbord, julfester på jobbet och nyårsafton. Det betyder att du kan gå all-in på paljetter, glitter, velour, spets och matchande set.


Här välkomnar vi festen med öppna armar. Så sätt den ena foten framför den andra och ge oss ett stort leende. Livet är en fest och du är bjuden – dansa med och håll takten!


Everyday Women handlar om att lära av varandra, stötta varandra och inspirera varandra. Därför berättar Everyday Women, Anna Sofie och Caroline, här vad en powerkvinna är för dem och vilka kraftfulla festlooks de gärna använder sig av.


Låt oss ge ordet till några av de kvinnor som det handlar om.

Vad är en powerkvinna?

"En powerkvinna är en kvinna som känner sig själv, som känner sina styrkor och svagheter och som äger dem! Hon vet vad hon är värd. En powerkvinna vet vad hon vill ha och går efter det, men aldrig på någon annans bekostnad. Vi höjer oss genom att lyfta varandra."

- Caroline, Tyskland


"En powerkvinna är en kvinna som har en koppling till sig själv. Hon har kontakt med sin intuition och använder den för att reflektera och förbättra sig själv genom livet. Hon är en ostoppbar kraft."

- Anna Sofie, Danmark


Om skillnaden mellan vardags- och festkläder

"För mig är festkläder något som framhäver mina roliga, flirtiga och sexiga sidor – och jag älskar glitter och glamour! Jag gillar att känna mig sexig och brukar bära något som framhäver mina kurvor och visar lite hud."

- Caroline, Tyskland


"Jag skiljer inte riktigt mellan vardagskläder och festkläder. Jag kan ha mycket festliga kläder till vardags och avslappnade kläder till fest. Chiffong, glitter och långa klänningar är mer sannolika när det gäller festkläder, men bara lite."

- Anna Sofie, Danmark

Vi höjer oss genom att lyfta varandra
Caroline, Tyskland

Vad en bra fest är – och om att ha en självklar partyoutfit

"En bra fest börjar med bra sällskap. Det bästa är en fest med mina bästa vänner, eftersom jag känner mig trygg med dem. Ett gott sällskap innebär också trevliga och öppna människor. Att dansa är en självklarhet! I bästa fall till hiphop eller riktiga soulklassiker. Min favoritoutfit när det är fest är en svart, halvlång, ärmlös klänning och ett par vita sneakers. Den är väldigt bekväm och sexig. Jag brukar ha gympaskor när jag går ut, för mig innebär fest också dans – och jag kan inte dansa i höga klackar."

- Caroline, Tyskland


"En bra fest är en kväll med goda vänner, gott vin, dans och många skratt. Det viktigaste med min partyoutfit är att jag känner mig bekväm i den och att den gärna får vara lite extra."

- Anna Sofie, Danmark


Om att välja mellan det ena och det andra till en fest

Klänning eller ett matchande set

Klänning: "Klänningar får mig alltid att känna mig feminin, sexig och bekväm."

- Caroline, Tyskland


Båda: "Jag älskar båda!"

- Anna Sofie, Danmark


Spets eller velour

Spets: "Spets visar upp huden på ett mycket sexigt men samtidigt stilrent sätt."

- Caroline, Tyskland


Spets: "För att velour är för varmt när jag dansar."

- Anna Sofie, Danmark


Paljettklänning eller den lilla svarta

Klänning med paljetter: "Jag gillar uppmärksamhet och att stå i centrum då och då. Paljetter får mig att känna mig som en discodrottning på 70-talet."

- Caroline, Tyskland


Den lilla svarta: "Den lilla svarta är alltid bra och ett enkelt beslut om jag har bråttom."

- Anna Sofie, Danmark

Tack till två Everyday Women, Anna Sofie och Caroline, som sätter ramarna för betydelsen av ordet power och lyfter fram två verkliga och olika typer av powerkvinnor. Låt dig inspireras av deras festliga inställning till livet och deras glittrande festkläder.


Välj den outfit som får dig att känna dig stark, oavsett om det är sneakers och mjukisbyxor eller glittriga klänningar och stilettklackar. En powerkvinna är inte rädd för att visa vem hon är. Hon är tillräckligt bra – precis som hon är. Stå rakryggad och var stark samtidigt som du gör livet till en fest.