Everyday Women: Andrea Bunod om att flytta – och gå vidare

Everyday Women: Andrea Bunod om att flytta – och gå vidare

Andrea Bunod är en del av Everyday Women – och i en serie under sommaren ger vi ordet vidare till en 24-årig parisiska för att få en inblick i ljusets och kärlekens stad och en ärlig syn på hur det är att vara en ung plus size-kvinna.


Jag heter Andrea och är en fransk sjuksköterska på tjugofyra år som flyttade till Paris för drygt ett år sedan. Jag skulle beskriva mig själv som en upptäckare och matälskare med stor kärlek för konst, så dessa sidor av mig själv kommer självklart att finnas med i mitt skrivande. Jag är också vad samhället kallar en plus size-kvinna.


Jag känner att det är dags för kvinnor överallt, i alla former, i alla sinnestillstånd och i alla skeden av livet att omfamna sin inre styrka.


För nästan två år sedan flyttade jag till en ny miljö: den vackra staden Paris. Jag lämnade min lugna sydfranska stad för den hektiska huvudstaden. Att flytta till den här staden var ett stort beslut för mig och jag var tvungen att lita på mig själv för att lyckas med detta. Men det var ett av de bästa besluten jag har tagit.


LÄS: Andrea Bunods 11 favoritter i Paris


I det här blogginlägget vill jag diskutera hur jag lyckades flytta till en ny stad som ung kvinna – och hur det beslutet gjorde att jag kunde gå vidare med mitt liv i lugn och ro.Organisering

När jag väl valt den stad jag ville bo i gjorde jag först en att-göra-lista – ganska många av dem faktiskt. Jag använde appen "Notion", som är den bästa appen för att-göra-listor. Jag gjorde en lista över allt det praktiska som jag var tvungen att göra klart innan/under/efter att jag hade flyttat. Jag gjorde en lista över alla saker som jag ville upptäcka i staden, som parker, konstgallerier, restauranger, monument osv. Därefter var jag tvungen att göra en lista över hela min budget för att kunna bo i min nya stad som är mycket dyrare än min medelstora sydfranska stad.

Om att lita på sin magkänsla och fatta stora beslut

Efter alla dessa listor var jag tvungen att välja en ny arbetsplats. Som sjuksköterska kan jag arbeta inom flera olika områden och fält. När jag var i södra Frankrike brukade jag arbeta på en psykiatrisk avdelning som tog hand om fångar som hade psykiska problem.


Jag älskade mitt jobb, men när jag fick möjlighet att flytta till Paris kände jag att jag ville prova något annat – jag behövde utmana mig själv. Och det är vad jag gjorde: Jag hittade ett jobb på en psykiatrisk avdelning som tar hand om kvinnliga patienter med svåra psykiska problem och sjukdomar. Den avdelning som jag valde är ännu mer specifik och samtidigt varierande än den tidigare. Det var faktiskt en stor utmaning för mig eftersom jag aldrig visste att jag hade förmågan att arbeta på den här typen av avdelning. Men jag gjorde rätt i att lita på mig själv, eftersom jag nu känner att jag blommar ut som sjuksköterska där.


Att flytta till en storstad kan vara skrämmande, men glöm inte bort att en storstad också innebär möjligheter – till och med obegränsade möjligheter.


Förändring innebär att ersätta något med något nyare eller bättre. Att gå vidare innebär att gå vidare till en ny/annan plats eller aktivitet eller ett nytt ämne. Dessa två definitioner hjälpte mig att alltid se nya projekt ur ett optimistiskt perspektiv. Så även om jag tvivlade i början av resan hade jag alltid i åtanke varför jag gjorde det valet: för att kunna gå vidare med mitt liv, att växa och förändras på ett rofyllt sätt.


Hur man bryter ett vanemönster

Att kunna flytta och gå vidare i livet gör det också möjligt att ändra sina vanor och skapa nya. Att bo i samma stad, ha samma jobb och vara omgiven av människor som stöttar en kan vara ett tecken på självförverkligande för många människor. Men det var svårt för mig eftersom jag också hade en känsla av att jag behövde skapa en ny rutin.


När jag hade mina att-göra-listor, mitt nya jobb, mina nya utmaningar och min nyligen påbörjade rutin visste jag att jag måste fortsätta att göra saker som jag verkligen älskar. Jag tillät mig själv att börja rita igen, något som jag älskar och använde som en flykt, särskilt när jag var sjuksköterskestudent. Det hjälpte mig att sätta alla mina tankar, känslor och till och med min ångest på papper. Jag började också njuta av trevliga stunder med mina nya vänner, tog mig tid att gå till gymmet och tog hand om mig själv.

Jag lovade mig själv att alltid göra något som jag älskar varje vecka – utan undantag.

Den här veckovisa aktiviteten var mycket viktig för mig, för jag kände mig verkligen lycklig och fri. Det kunde vara att titta på en film, ett FaceTime-samtal med mina bästa vänner eller ta hand om mitt naturliga hår medan jag äter hämtmat. Den här veckan fixade jag mitt hår på min favoritsalong och på kvällen träffade jag en barndomsvän på stan för att äta en karibisk måltid medan vi tittade på Netflix och skrattade lika mycket som när vi var barn.


Denne endringen lar meg utforske kreativiteten og tålmodigheten min. Du må gi deg selv litt ekstra tid for hvert skritt du tar i prosessen dersom du ønsker at det skal være et livslangt eventyr med nye muligheter. Når du befinner deg alene i et helt nytt miljø, er det bare deg selv du kan stole på, og du må finne mange kreative måter å fortsette med dagene dine på. Det er mye lettere å fortsette med å gjøre som du alltid har gjort, men det er så mye mer utfordrende og styrkende å tvinge seg selv til å bygge opp nye måter og atferdsmønstre.

At bygge självförtroende

Jag tror att det är genom att konfrontera och omfamna sin osäkerhet som man kan bygga upp mycket självförtroende och självkänsla. Jag fick göra allt det när jag flyttade till Paris. Jag var tvungen att pusha mig själv att göra saker som jag aldrig hade tänkt göra tidigare, och jag tackar verkligen mig själv för det eftersom jag nu känner mig så stolt över det.


Nyligen upplevde jag något helt banbrytande som jag trodde att jag inte var redo för ännu: Jag träffade en otrolig person som var så annorlunda än jag och som utmanade alla mina fördomar och rädslor om engagemang som jag hade. Jag insåg att ett möte med en uppriktigt kärleksfull person som låter en lära känna sig själv kan leda till en överväldigande lycka och självförtroende.


Nyligen upplevde jag något helt banbrytande som jag trodde att jag inte var redo för ännu: Jag träffade en otrolig person som var så annorlunda än jag och som utmanade alla mina fördomar och rädslor om engagemang som jag hade. Jag insåg att ett möte med en uppriktigt kärleksfull person som låter en lära känna sig själv kan leda till en överväldigande lycka och självförtroende.


LÄS: Så stärker du dit självförtroende och din personliga utveckling

Ta deg alltid tid til å lytte til førsteinntrykkene og følelsene dine, samt til å utforske dem og prøve å forstå dem.

For å avslutte dette blogginnlegget - det å flytte til en ny by som ung, gjør at du kan gå videre med livet ditt på en fantastisk måte - så lenge du anser det som et positivt eventyr. Men hvis du vil at dette eventyret skal være en livslang reise, må du forberede deg, være fordomsfri, gripe ukjente muligheter og utfordre deg selv. Og viktigst av alt: lytt til ditt indre, for du må alltid prioritere deg selv!