Zizzi stödjer kampen mot bröstcancer 2022

Zizzi stödjer kampen mot bröstcancer 2022
Zizzi stödjer kampen mot bröstcancer 2022

På Zizzi stödjer vi brösten – i alla former, färger och storlekar. Oavsett vem de sitter på. Därför skänker vi pengar till den danska organisationen mot bröstcancer varje gång du köper ett plagg från vår kollektion. På så sätt kan du också hjälpa till att stödja kampen mot bröstcancer. I år hittar du ett urval av underkläder och t-shirts som du kan köpa här på hemsidan från och med den 22 september.


Om du vill veta mer om den danska organisationens arbete och vad pengarna går till kan du läsa vidare.

Den danska organisationens arbete mot cancer

I Danmark finns det en årlig kampanj för att öka medvetenheten och samla in pengar till kampen mot bröstcancer. Kampanjen skapades av den danska organisationen som varje dag tar upp kampen mot alla former av cancer. I Danmark arbetar organisationen mot tre gemensamma mål:


1. Färre människor ska få cancer

2. Fler ska överleva cancer

3. Alla ska ha ett bättre liv med och efter cancer


Denna kampanj fokuserar på bröstcancer. Det är en välkänd dansk kampanj som varje år får stort stöd från danskarna, näringslivet och sponsorer. Kampanjen representerar en unik gemenskap där danskar samlas för att stödja och samla in pengar för bröstcancer. Självklart vill vi på Zizzi bidra till detta.


Vad går pengarna till?

När du köper en eller flera varor från denna kollektion hjälper du också till att stödja kampen mot bröstcancer. 10% av beloppet går till de projekt och huvudområden som den danska organisationen arbetar med. Du kan läsa mer nedan.


Forskning

Forskning räddar liv. Därför har den danska organisationen flera forskare som dagligen arbetar för att bland annat se till att bröstcancer upptäcks tidigare, att behandlingarna blir mer skonsamma och att fler bröstcanceröverlevare får ett bra liv på andra sidan diagnosen. De stödjer också dansk cancerforskning vid universitet och sjukhus runt om i landet.


Patientstöd

Lyckligtvis överlever allt fler en bröstcancerdiagnos. Men det är viktigt att patienterna och deras familjer får stöd för att kunna leva bra både under och efter bröstcancer. Därför erbjuder den danska organisationen mot cancer patientstöd till kvinnor med cancer och deras familjer. Detta är gratis råd och stöd – till exempel på cancerrådgivningscenter runt om i landet och via deras hotline, som erbjuds varje dag via telefon, chatt eller Skype.


Information

Kunskap kan förebygga cancer. Kost, motion och alkohol är några av de saker som spelar en viktig roll för att förebygga bröstcancer. Därför arbetar den danska organisationen för att förklara hur goda råd kan omsättas i konkret beteende som minskar risken för cancer.All information i denna artikel kommer från den danska bröstcancerorganisationen. Om du vill se hur du kan stödja kampen mot bröstcancer och läsa mer om de olika projekten kan du besöka deras hemsida här.