Semesterredo med Jasmin

Semesterredo med Jasmin

Om att resa ensam

Vanliga frågor om att resa runt i världen på egen hand. Läs med och bli inspirerad att fylla resväskan med både söta outfits och nya upplevelser.F: Hej Jasmin! Sommaren är precis runt hörnet. Vilken var den senaste platsen du reste till?

S: Det senaste stället jag reste till var Island i januari. Jag fyller år i början av januari och började resa ensam runt den här tiden för några år sedan. När jag började resa bort på min födelsedag reste jag till varmare områden, eftersom jag ville komma bort från det kalla vädret. Jag försöker alltid planera något speciellt på min födelsedag. I år ville jag verkligen se norrskenet, därför bestämde jag mig för att resa norrut i år.


F: Det låter fantastiskt! Vi har hört att du älskar att resa ensam – vad betyder det för dig?

S: Jag tycker att det är väldigt speciellt att resa på egen hand, eftersom man måste lyssna på sig själv om vad man verkligen vill och hur långt man verkligen vill gå. Du utmanar dig själv lite mer varje gång. Du måste hitta strategier på egen hand. Det är inte bara en soloresa till en plats utan också en personlig resa till sig själv.


Fortsätter...

Se Jasmin’s sommarklädsel inför resan här - och få inspiration till din egen semesterpackning

Jag älskar när mina kläder går att kombinera eller när jag kan ha en avslappnad klädsel under dagen OCH en mer elegant stil när jag ska gå ut på kvällen

F: Vart åkte du första gången du reste själv?

S: Jag började resa på egen hand (på sätt och vis) när jag var 13 och mina föräldrar skickade mig till England på sommarläger. Dock var jag i en grupp med människor i samma ålder. Jag tror att det faktum att jag åkte utomlands i tidig ålder var startskottet för mig för att resa ensam. Jag gillade det och åkte till en ny plats nästan varje sommar. När jag var 18 tillbringade jag en månad i Australien. Jag valde att boka en språkkurs där, så jag hade en viss struktur. Jag tillbringade morgonen på kursen och bodde på ett vandrarhem med andra elever från samma skola, så det var lättare att hitta rätt och att träffa vänner. Jag kunde göra vad jag ville på eftermiddagarna och älskade att promenera runt och upptäcka platser.


F: Var du nervös för att åka ensam?

S: Jag var definitivt nervös inför att åka på egen hand, men det är faktiskt så länge sedan att jag knappt minns hur det kändes.


F: Hur är det nu, finns det några särskilda saker du gör för att förbereda dig inför en soloresa jämfört med en resa med andra?

S: När jag reser ensam försöker jag numera planera så mycket som möjligt innan jag börjar resa. Det ger mig en struktur som gör att jag vet vad jag kan förvänta mig. Men också en struktur för att komma ut från hotellet för att göra något, och inte stanna inomhus, om jag skulle bli överväldigad. Även om jag planerar mycket, finns det fortfarande många tillfällen då jag är på egen hand. Jag tror att många människor är rädda för ensamhet och även lite rädda för att lära känna sig själva bättre. Men om du verkligen är kopplad till dig själv kan du aldrig vara ensam. Jag tycker att dessa soloresor hjälper mig mycket med detta!


Fortsätter...

Jag älskar kombinationen av röd byxkjol och skjorta. Det passar perfekt för shopping eller en längre sightseeingtur

F: Vilka är de bästa 3 platserna du har besökt på en soloresa?

S: Sydney. Island på vintern. Och en rundresa på Indien och Pakistan, där jag på vägen träffade ett par personer som jag kände och som följde med på delar av min resa.


F: Har du några råd till någon som reser ensam för första gången?

S: Om du aldrig har rest på egen hand bör du försöka organisera resan noggrant innan du åker. Antingen hittar du några turer som du kan delta i eller så hittar du ett AirBnb med andra människor som kan hjälpa dig att hitta runt i staden – eller till och med ett vandrarhem med människor i samma ålder. Om du är ensam eller "vilse" kan du lätt hitta någon att ta kontakt med.


F: Och slutligen – vad har du för reseprylar i resväskan?

S: När jag var yngre kunde jag resa med bara en ryggsäck, men numera föredrar jag att ta med lite mer bagage. En baddräkt / bikini är ett måste, liksom tillräckligt med böcker eftersom jag älskar att läsa.


F: Och vad är din favoritklädsel på sommarsemestern – har du kanske en "semesteruniform"?

S: 

... Baddräkt eller bikini och en stor stråhatt 

... Lätta långbyxor / culottes för längre promenader 

... Sommarklänningar med korta leggings under (för att undvika skav) vid middagen

Jag har egentligen ingen uniform, men jag älskar mode och jag älskar att bära något annat varje dag, morgon och kväll. Därför behöver jag en stor väska.