<strong>Välj ett par skor som passar dig</strong>

Välj ett par skor som passar dig

Nya skor med bred passform? Vi svarar på dina frågor

Har du sett vårt omfattande sortiment av damskor? Du hittar sandaler och ballerinaskor för sommaren, stövlar för vintern och sneakers för året runt.


Alla våra skor finns i en bred passform – speciellt framtagen för den som har en bredare fot. Det finns många tecken på att skor med bred passform kan vara det perfekta valet för dig. Du kanske upplever att:

  • Dina fötter sväller under dagen och du måste lossa på skosnören eller dra upp blixtlås.
  • Du ofta köper skor som är för långa för dina fötter – bara för att få rätt bredd på dem.
  • Du får ont i fötterna, skorna irriterar eller så behöver du byta skor under dagen.


Kan du relatera till det? Då kan våra skor med bred passform vara något för dig. Här svarar vi på några av de vanligaste frågorna om våra skor:

Hur breda är skorna – och är alla skor lika breda?

Skorna är utformade utifrån samma fotmodell, vilket innebär att de alla har samma bredd. De har en bredare sula än vanliga skostorlekar och är i allmänhet rymligare runt tårna och vristen. Detta gör Zizzis skor idealiska om du upplever klämda tår eller fotsmärta under dagen.


Om skorna är lite för breda – antingen i sulan eller över foten – kan du lägga i en extra innersula. På så sätt får du fördelen med den extra bredden – men skräddarsydd för din fot. Därutöver kan du använda ett hälinlägg för att se till att skon sitter bättre och säkrare. Se här hur du använder ett hälinlägg.


Dessutom kommer många av våra skor med olika justeringsmöjligheter för att passa din fot perfekt.

"Jag skulle inte kunna köpa den här typen av skor i en vanlig butik. Men dessa skor har extra utrymme, resårer och spännen, och sulorna i ballerinaskorna är mjuka och ger bra stöd." – @camilla_plus

Vilka justeringsmöjligheter har skorna?

Många av våra skor kan justeras för att passa bra på dina fötter, oavsett om du har en hög eller låg vrist, eller om dina fötter sväller lite under dagen. Vissa skor justeras med synliga spännen eller kardborreband, medan andra använder dolda resårer som ser till att remmarna sitter säkert på foten utan att strama åt.

Kan innersulan tas bort?

Innersulan kan tas bort från alla sneakers. I ballerinaskor och andra öppna skor är innersulan inbyggd i sulan. Även i stövlar sitter innersulan fast på plats. I dessa fall är det perfekt att använda en extra innersula för ännu högre komfort.

Har skorna stöd för hålfoten?

Det finns ett inbyggt stöd i alla skor med en komfortsula (ballerinaskor, slip-ons). Detta innebär att även om sulan till en början är tunn har vi utformat den så att den är bekväm. Sulan har dynor som ger stöd åt hålfoten och trampdynan.


Stöd för hålfoten är också inbyggt i de skor där det är möjligt. Du kan läsa mer om detta i produktbeskrivningarna för de enskilda skorna. Om du behöver mer stöd kan du överväga att använda en innersula.

Hur mycket väger skorna?

Vikten varierar från sko till sko och beror på hur sulan är konstruerad. Vi gör skorna så lätta som möjligt utan att kompromissa med komforten. En grövre stövel är något tyngre än en ballerinasko på grund av sulans tjocklek, som är designad för att vara mer hållbar.

"Jag har breda fötter och ibland sväller de under dagen. Zizzis skor är perfekta för mig eftersom sulorna ger stöd och skorna är bekväma hela dagen lång." – @marianne.bjerring

Har du provat våra skor ännu?

Om inte, så är det på tiden. Om du har fler frågor kan du alltid få svar genom att kontakta kundtjänst. Utforska vårt sortiment och hitta din nya favoritskor med bred passform.