10 sorters sommarjackor för dam 2023

10 sorters sommarjackor för dam 2023

När solens strålar blir varmare, när dagarna blir längre och när lusten att njuta av vädret ökar. Då vet man att det är dags att plocka fram de lätta sommarjackorna i plus size.


Även om kalendern visar sommar är det ingen garanti för att vädret kommer att återspegla det. Om det har varit en solig dag kan det bli kyligare mot kvällen när solen börjar gå ner. Med andra ord kan du fortfarande behöva en lätt jacka för att hålla dig varm under de sena sommarkvällarna.


Vi ger dig 10 tips på sommarjackor i plus size för kvinnor 2023 som du kan välja den här säsongen. Det finns både korta jackor och långa kappor i större storlekar.

Korta sommarjackor

Det är en smaksak om du gillar långa eller korta sommarjackor för kvinnor, men vi ser mest av korta sommarjackor 2023. Det finns ett stort utbud av korta, eleganta sommarjackor för kvinnor, och nedan får du tips på hur du kan använda de populäraste modellerna som en del av din outfit.


Skinnjackan

Skinnjackan är ett stående inslag i många kvinnors garderob. Den kan användas till allt och är ett enkelt sätt att ge din outfit en tuffare touch. Du kan bära din skinnjacka i plus size över en feminin klänning för att ge din look lite extra attityd, eller så kan du kombinera den med ett par jeans och en t-shirt om du vill ha en mer cool och avslappnad look.


Jeansjackan

Den korta jeansjackan är en tidlös klassiker. En jeansjacka i plus size ger varje outfit en cool look. Precis som med skinnjackan kan du bära en kort jeansjacka över en vacker, färgglad klänning för att få en kontrast till det feminina mot det råa. Du kan också satsa helhjärtat på denim och bära jeansjackan med ett par jeans eller jeansshorts. Då har du en komplett sommarlook i denim.


Bomberjackan

En kort bomberjacka kan användas för att ge din outfit ett sportigare uttryck. Vi ser ofta bomberjackor i tunna material, vilket är precis därför det är en självklar sommarjacka för kvinnor. Bomberjackan är vanligtvis ganska enkel i sin design, så det finns en god chans att den passar till några av de sommarkläder du redan har i din garderob.


Den korta blazern

Om du behöver en tunn jacka eller bara något som täcker armarna är en kort kavaj för kvinnor ett bra val. Du kan visa din personliga stil genom att välja en färgglad blazer framför den traditionella svarta. Kombinera den med allt från en klassisk skjorta till en t-shirt med tryck. Endast fantasin sätter gränserna.


Parkas

Om du vill att din sommarjacka i plus size ska göra mer än att bara ge ett extra lager värme när solens strålar försvinner, är en tunn parkas ett utmärkt sommaralternativ. Praktiska detaljer som bra fickor, justerbara områden och robust material är några av kännetecknen för denna mångsidiga vardagsjacka.

Långa sommarjackor

Om du föredrar en klassisk look kan du välja en lång sommarjacka. Precis som de korta sommarjackorna finns de långa sommarjackorna i olika stilar. Vi har valt ut de som vi ser tenderar som mest just nu här nedan.


Den långa skjortjackan

Vi ser mer och mer av skjortjackan, och kombinationen av en lång kappa och skjorta gör den både trendig och idealisk som ett extra lager under de svalare sommardagarna. Beroende på materialet och färgen på skjortjackan kan den vara en cool eller klassisk del av din outfit.


Trenchcoaten

När vi pratar om långa sommarjackor för kvinnor kan vi inte kringgå trenchcoaten eller den långa kappan. Den traditionella trenchcoaten har en ljus färg, vilket är perfekt för sommarens upplysta dagar. Materialet är ofta lätt och de klassiska detaljerna kan ge elegans åt alla stilar – oavsett om du gillar jeans och sneakers eller kjol och stilettklackar.


Den långa blazern

En blazer för kvinnor är alltid smakfull, och om du väljer en lång modell når du en ny nivå. Med en lång blazer i plus size får du de klassiska detaljerna som krage, knäppning och lätta material, och den extra längden ger ett feminint inslag. Bär till exempel en lång svart blazer till ett par jeans och en t-shirt för en avslappnad look på jobbet.


Den långa quiltade jackan

Den långa quiltade jackan är en av de varmare plus size-jackorna för sommaren. Den är lätt vadderad och har ett quiltat mönster som gör att du kan visa din personlighet – ska det vara ett klassiskt rutmönster eller kanske ett mer speciellt grafiskt mönster? Hitta den färg och det mönster som passar dig och få en snygg och värmande sommar.

Den praktiska sommarjackan: Regnjackan

Med sommaren kommer de stora förhoppningarna om varmare och ljusare dagar. Men moln kan dra in och skymma för solen, och ett och annat sommarregn kan komma på besök. Därför är det alltid bra att ha en regnjacka för kvinnor redo. Kanske stannar du kvar innanför landets gränser där det kan komma regn, eller så reser du till en plats där du behöver en jacka för att hålla dig torr.


Huvudsyftet med en regnjacka är att hålla dig torr, men det skadar naturligtvis inte om den dessutom ser bra ut. I vårt breda utbud av regnjackor hittar du både korta och långa regnjackor i olika färger och skärningar. Det finns många alternativ för dig som vill införskaffa en bra regnjacka att dra på sig om det visar sig bli en blöt sommar.