No secrets. Just underwear

En dansk stjärnfotograf och tre modiga modeller

I bara underkläder. Utan filter, utan kläder att gömma sig bakom – men med massor av självförtroende, skönhet och styrka. Det var ramarna för underklädeskampanjen bakom titeln No Secrets. Just Underwear, en ny underklädeslinje med sexigt underkläder och lingerie.


Stilen fortsätter för underklädeskollektionen Devoted som återigen fotograferats av Petra Kleis, och den här gången med två vackra och mycket olika modeller. Kampanjen visar på samma gång sårbarheten i att vara avklädd – och styrkan i att ha självförtroende att visa upp sig.

"Den här kampanjen visar sexiga, självsäkra kvinnor som mår bra i sig själva. Och det kommer alltid att tilltala mig. För mig är det autenticitet och uppriktighet som gör att man känner något när man ser en bild. Du kan se att det är en riktig person och inte någon som har manipulerats för att se ut på ett visst sätt enligt vad samhället 'vill'." – Petra Kleis, fotograf.Petra Kleis är känd för sin autentiska syn på kvinnokroppen. Hennes arbete kännetecknas av noggrann uppmärksamhet på vinklar, ingen retuschering, representation, mångfald – och mycket mer. Och den autentiska linsen vinner alltid. Det handlar om att visa kvinnor för vad vi är. Med former eller med veck på våra magar, skönhet och naturlighet som inte behöver vara perfekt.

Det är bara en kropp, och det är bara underkläder

"Under de senaste fem åren har saker och ting förändrats helt och hållet. Veck på magen, bristningar, celluliter och så vidare är numera faktiskt tillåtna i alla annonser och kampanjer som vi ser i vardagen. När jag började som fotograf var det standard att göra modellens ben längre, ta bort ALLA skönhetsfläckar helt och hållet och ta bort små bulor på magen eller veck i huden. Tack och lov har det ändrats." – Petra Kleis, fotograf.


Petra Kleis fotograferar vanligtvis med analog film. Det är ett helt annat sätt att arbeta på än vad de digitala alternativen annars skulle tillåta. Allt kan vridas, roteras och justeras i farten. Den analoga kameran å andra sidan fångar verkliga, uppriktiga ögonblick och du har mycket färre bilder att arbeta med.

Det är därför som analog fotografering är känsligare. Den skapas i ett förtroendefullt rum mellan fotografen och modellen, och det finns en sårbarhet i situationen som liknar den vi visar varandra när vi står i våra underkläder. Unika, vanliga och ofullkomliga, precis som vi är.


"Vi vet alla hur riktiga kroppar ser ut eftersom vi ser dem varje dag. Jag vill ta mitt kön på allvar och se hur vacker verkligheten är. Så kanske vi alla kan känna oss lite bättre i oss själva. Även jag själv." – Petra Kleis, fotograf.