JEANS GUIDE

Det kan vara svårt att hitta rätt storlek och passform när man handlar online. Det är därför vi har skapat en jeansguide för kurviga kvinnor, så att du kan försäkra dig om att du köper dina jeans i både rätt storlek och passform.

VÄLJ DIN PASSFORM

SE STORLEKSGUIDE

Välj din passform

Amy

Denna passform sitter extra tight över höfter, lår och vader, samt är smal nedtill i benen. Modellen har hög midja och sitter ovanför naveln.

KÖP AMY JEANS

Nille

Denna passform sitter väldigt tight över höfter, lår och vader, samt är smal nedtill i benen. Modellen har hög midja och sitter ovanför naveln.

KÖP NILLE JEANS

Sanna

Denna passform sitter väldigt tight över lår och vader, samt är smal nedtill i benen. Modellen har normal midja och sitter omkring naveln.

KÖP SANNA JEANS

Emily

Denna passform sitter tight över lår och vader, samt är smal nedtill i benen. Modellen har normal midja och sitter omkring naveln.

KÖP EMILY JEANS

Gemma

Denna passform sitter tight över höfterna, men löst omkring lår, vader och nedtill i benen. Modellen har hög midja och sitter ovanför naveln.

KÖP GEMMA JEANS

Ellen

Denna passform sitter tight över höfter och lår, men löst omkring knäna och är mycket vid nedtill i benen. Modellen har hög midja och sitter ovanför naveln.

KÖP ELLEN JEANS

Mille (Mom)

Denna passform sitter åt om höfterna, är lös omkring låren och vaderna samt är bred i benöppningen. Modellen har hög midja och sitter ovanför naveln.

KÖP MOM JEANS

Saga (Slouchy)

Denna passform sitter mycket löst över höfter, lår och vader, men är smala nedtill i benen. Modellen har hög midja och sitter ovanför naveln.

KÖP SAGA JEANS

Steg-för-steg storleksguide för jeans

1. Mät din invändiga benlängd

Du behöver måttet på din invändiga benlängd – även kallad inseam. Du tar reda på måttet på insidan av ditt ben genom att mäta från ankel till gren. Det kan vara en bra idé att ta hjälp av någon för att mäta detta. Flera av våra jeans finns i längderna 78, 82 och 86 cm. Du ska välja den längd som ligger närmast ditt mått.

2. Mät din höftbredd

Nu ska du mäta din höftbredd. Höftmåttet är det bredaste stället mellan din navel och dina lår. Höften är ofta bredast över rumpan.

3. Mät din midja

Du ska nu hitta måttet kring din midja. Midjan är det smalaste stället på din överkropp och hos de flesta sitter midjan några centimeter över naveln.

Från mått till storlek - vilken storlek har du?

Du ska nu kombinera ditt midje- och höftmått för att hitta din unika Zizzi-storlek tabellen nedan. När ska du välja de perfekta jeansen är det även viktigt att ha en idé om vilken passform du vill ha. Vi har både super slim fit, extra slim fit, slim fit och regular fit, samt flera olika lösa passformer i vårt sortiment. Dessutom finns många av våra passformer med olika midjehöjder, så att du själv kan välja om du vill att dina jeans ska sitta vid, strax ovanför eller högt över naveln.

Du kan utforska och lära dig mer om alla våra passformer i vår Jeans Fit Guide nedan. Alla våra passformar är utformade så att både komfort och design kombineras i ett och samma plagg.

Zizzi424446485052545658606264

SMLXLXXLXXXL
Midjemått (cm)9196101106111116121126131136141146
Höftmått (cm)111116121126131136141146151156161166

Översikt över passformer för jeans

NamnPassformMidja
AMYSuper slim fitHög midja
NILLEEkstra slim fitHög midja
SANNAEkstra slim fitNormal midja
EMILYSlim fitNormal midja
GEMMARegular fitHög midja
ELLENBootcut fitHög midja
MILLELoose fitHög midja
SAGAVery loose fitHög midja