Hållbarhet

På Ball Group strävar vi ständigt efter att skapa produkter som inte enbart lever upp till våra kunders känsla för modem, utan även deras krav på kvalitet och hållbarhet. När du handlar på Zizzi har du kanske lagt märke till ett litet märke som markerar de varor som vi har kategoriserat som ”hållbara styles”. Vi tror i grund och botten att hållbarhet handlar om bra kvalitet och att tillverka plagg som blir favoriter hos våra kunder och därför kommer att behållas, vårdas och tas hand om under många år. Dessutom försöker vi naturligtvis även öka antal plagg tillverkade av hållbara material så att våra medvetna kunder har möjlighet att göra ett bra val när de handlar hos oss.

När du ser märket ”hållbarhet” betyder det att plagget innehåller minst 30% hållbara fibrer. Det kommer i många fall innehålla mer, faktiskt upp till 100% ibland, men du kommer att kunna läsa mer om det i den produktbeskrivningen.

Ekologisk bomull

Ekologisk bomull har odlats utan bekämpningsmedel och genetiskt modifierade organismer. Detta gör det till ett mer miljövänligt alternativ jämfört med vanlig, traditionell bomull.​​​​​​​

KÖP HÅLLBART

LENZINGTM
ECOVEROTM
viscose

Viskosfibrer från LENZING ™ ECOVERO ™ kommer från hållbart förvaltade skogar och produceras i en miljövänlig process som använder upp till 50% mindre energi och vatten än konventionella viskostyper. LENZING ™ och ECOVERO ™ är varumärken som tillhör Lenzing AG.

KÖP HÅLLBART

Återanvänd polyester

Återanvänd polyester kommer normalt från återvunna PET-flaskor men kan även komma från återvunna polyesterplagg. När vi kallar detta hållbart beror det på att vi inte använder nytt material eller naturresurser.

KÖP HÅLLBART

Lyocell
(TENCELTM
)

​​​​​​​Lyocellfibrer från TENCEL ™ kommer från hållbart förvaltade skogar och tillverkas i ett slutet system, vilket innebär att både vatten och lösningsmedel till mer än 99% återvinns och används igen. TENCEL ™ är ett varumärke som tillhör Lenzing AG.

KÖP HÅLLBART

Återvunnet läder

Återvunnet läder har använts i andra lädervaror innan det har förvandlats till ett nytt klädesplagg. Återvunnet läder kan till exempel komma från möbler och kläder. Om man jämför med nytt läder så hjälper återvinning av materialet till att minska vattenförbrukningen, användningen av kemikalier och mängden avfall. Därför är återvunnet läder ett mer miljövänligt alternativ än nytt läder.

KÖP HÅLLBART