Ett bättre val

Hos Ball Group strävar vi konstant efter att skapa produkter som inte bara lever upp till våra kunders standard för mode och krav på kvalitet, men också deras medvetenhet om att göra ett bättre val för miljön. När du handlar hos Zizzi har du kanske noterat det lilla märket som markerar varor som vi har kategoriserat som 'Ett bättre val'. I grund och botten tror vi att det bättre valet först och främst handlar om god kvalitet och tillverkning av kundens favoritvaror, som de behåller, tar hand om och vårdar under de kommande åren. Vi vill naturligtvis också öka antalet styles som innehåller bra material, så att våra miljömedvetna kunder har möjlighet att göra ett bättre val när de handlar hos oss.

När du ser etiketten 'Ett bättre val' betyder det att plagget innehåller minst 30% miljövänliga fibrer. I många fall kan det innehålla mer, faktiskt upp till 100%, men du kan läsa mer om det i den aktuella produktbeskrivningen.

Ekologisk bomull

Ekologisk bomull har odlats utan bekämpningsmedel och genetiskt modifierade organismer. Detta gör det till ett mer miljövänligt alternativ jämfört med vanlig, traditionell bomull.​​​​​​​

HITTA ETT BÄTTRE VAL

LENZINGTM
ECOVEROTM
viskos

LENZING och ECOVERO™ -märkta viskosfibrer kommer från naturliga skogar och tillverkas i en miljövänlig process där man använder upp till 50% mindre energi och vatten än med traditionella viskostyper. LENZING™ och ECOVERO™ är varumärken som tillhör Lenzing AG.

HITTA ETT BÄTTRE VAL

Återanvänd polyester

Återanvänd polyester kommer normalt från återvunna PET-flaskor men kan även komma från återvunna polyesterplagg. När vi kallar detta hållbart beror det på att vi inte använder nytt material eller naturresurser.

HITTA ETT BÄTTRE VAL

Lyocell
(TENCELTM)

TENCEL™-märkta lyocellfibrer kommer från naturliga skogar och tillverkas i ett slutet system, vilket innebär att både vatten och lösningsmedel återvinns och återanvänds till mer än 99%. TENCEL™ är ett varumärke som tillhör Lenzing AG.

HITTA ETT BÄTTRE VAL

Återvunnet läder

Återvunnet läder har använts i andra lädervaror innan det har förvandlats till ett nytt klädesplagg. Återvunnet läder kan till exempel komma från möbler och kläder. Om man jämför med nytt läder så hjälper återvinning av materialet till att minska vattenförbrukningen, användningen av kemikalier och mängden avfall. Därför är återvunnet läder ett mer miljövänligt alternativ än nytt läder.

HITTA ETT BÄTTRE VAL