CITY GUIDE

Besök Köpenhamn

Huvudstäder känns alltid som något speciellt – och vi är verkligen förälskade i vår egen lilla huvudstad hemma i Danmark. Den går under det fantastiska namnet Köpenhamn och vi vill ge dig lite hemliga tips om var du ska bo, äta och shoppa m.m. så följ med oss på en guidning av denna förträffliga pärla.

Boende

Självklart finns det hotell i hela staden, men vi gillar särskilt de som ägs av Brøchner Hotels. Oavsett om du väljer Hotel SP34, Hotel Denmark, Hotel Avenue eller Hotel Astoria kommer du att få ett perfekt läge, otrolig (ekologisk!) frukost och en känsla för detaljer som bidrar till att ge dig en fulländad upplevelse.

Läs mer om hotellen här: www.brochner-hotels.com

Brunch/lunch

Oooh, kan vi bara bruncha och luncha hela dagen lång! Det finns några riktigt bra ställen för det runt om i staden, och vi föreslår ”Fars Dreng” om du är sugen på gott kaffe och ett stort utbud av brunchläckerheter. Eller så kan du gå till the Union Kitchen om du vill prova en av de bäst recenserade brunchen i stan.

www.farsdreng.com

www.theunionkitchen.dk

Middag

Vi behövde fundera länge på den här punkten, för ärligt talat är Köpenhamn något extra när det kommer till bra middagsrestauranger! Men beroende på vad du föredrar, bör du prova ett av dessa fantastiska ställen, alla ägda av personerna bakom det välrenommerade konceptet Madklubben, som har restauranger runt om i stan:

Bistro de Luxe – serverar små mirakel av hög kvalitet till rimliga priser. Tony’s Havnegade – italienare med en modern twist och fantastiska smaker. Steak Royal – om du har en förkärlek till kött och bra tillbehör är det här stället något för dig.

www.madklubben.dk/bistro-de-luxe

www.madklubben.dk/tonys/

www.madklubben.dk/steak-royal/

Modeshopping

Okej, det skulle såklart vara lite larvigt att nämna alla Zizzi-butikerna, men vi kommer påpeka att det finns några stycken och om du vill besöka det mysiga området Frederiksberg, bör du gå och ta en titt på vår nya fantastiska konceptbutik i den lokala gallerian Frederiksberg Centeret.
Med det sagt, så finns det bra shopping i innerstaden också. Det finns butiker längs hela gågatan Strøget och i det närliggande området, men ett bra ställe där du kan hitta många märken under ett och samma tak är Magasin – en stor shoppinggalleria nära den centrala platsen Kongens Nytorv.

www.frbc-shopping.dk

www.magasin.dk

Shoppa inredning

Dansk design är välkänd över hela världen, inte bara när det kommer till mode utan även inredning och möbeldesign, och om du gillar det måste du svänga förbi välrenommerade Illum’s Bolighus i centrala Köpenhamn. Men vi måste varna dig: Det är ganska svårt att lämna det här stället utan att ha en lång, lång önskelista av otroliga inredningsdetaljer och accessoarer till ditt hem!

www.illumsbolighus.com

Tre måsten att besöka

Det kanske är turistigt, men vad gör det - du måste upptäcka stadens snackisar med dina egna ögon och ta en bild till Instagram, eller hur? Så, när du besöker Köpenhamn, se till att du tar dig till vackra Nyhavn. Det är inte bara en av de mest ikoniska platserna i staden, utan det är också där den kända författaren H.C. Andersen bodde. Idag har de gamla, vackra husen längs vattenkanten renoverats och Nyhavn är fylld av barer, restauranger – och alltid en härlig atmosfär.

Tivoli Gardens är en stor nöjespark mitt i centrala Köpenhamn, så om du gillar bergochdalbanor eller säsongsbaserade teman under året, vill du inte missa det här stället. Även om du bara vill njuta av omgivningen är Tivoli Gardens stället att besöka – det är en vacker blandning av fantastisk arkitektur, historiska byggnader och grönskande trädgårdar. På kvällarna skapar tusentals av färgade lampor en sagolik atmosfär som är helt unik och gör den gamla parken till en i sitt slag.

Nog om det gamla! Ett nytt måste att se, som kanske inte har funnits i årtionden men redan gjort stort intryck på Köpenhamn, är Papirøen – troligen ett av det mest Instagramade stället de senaste åren. På ett stort och livligt ställe finns 39 små restauranger från 13 olika nationaliteter som serverar ett fantastiskt utbud av mat och dryck från världens alla hörn. Om vädret tillåter finns det en utomhusservering också där du har en vacker utsikt över Operan, Skuespilhuset, som är en del av den kungliga teatern och Köpenhamns hamn. Även om du bara är där för att njuta av den härliga stämningen, är det ett ställe värt att uppleva!

www.tivoli.dk

www.copenhagenstreetfood.dk/en

Läs mer om vad du kan se och göra i Köpenhamn här
​​​​​​​www.visitcopenhagen.com